Každá postava je přitažlivá ve správném střihu plavek

Jak se obléci na pláž

Začíná období, kdy nám nad hlavou svítí sluníčko, je příjemné teplo až horko a dny jsou krásně dlouhé. V takovém počasí je nejlepší vyrazit k vodě. Nemusíte se hned hnát do vody, protože teď ještě na konci jara bude studená, ale chytat první opálení už můžete. Opálená pokožka je totiž přitažlivější a tělo vypadá štíhlejší. Pro mnoho žen, je to však i dost nepohodlné období, protože jsou nuceny se odhalit. Ne každá má tělo modelky, což je naprosto v pořádku, ale každá by se měla cítit příjemně. 

Nezáleží na tom, zda máte hubenou nebo baculatou postavu, stačí když si vyberete správný střih plavekKřivky se dají zvýraznit nebo opticky potlačit. Každý střih, barva i vzor si umí s tělem příjemně pohrát. 

Jak najít ty správné plavky podle typu postavy

V prvé řadě je nutné být správně sebekritická a určit, kde je problém třeba potlačit a co zvýraznit. Tady je dobré si nelhat a narovinu si říci, jak to je. 

  • Hruška, trojúhelník – Pokud máte úzká ramena, ale za to širší boky, trik je v tom odvést pozornost k vrchní polovině těla. Tedy na vaše ňadra. Takže se nebojte křiklavých barev, volánků, řasení, vzorů a všelijakých ozdob a přízdob v horním dílu plavek. Spodní část nejlépe jednobarevnou a co nejjednodušší. Neměli by to však být žádné příliš vykrojené brazilky, raději volte bokovky.

 

  • Obrácený trojúhelník – Tady je to přesně naopak. Zde jsou ramena příliš široká a pas úzký. Takže pozornost zaměříme na spodní partie. Můžete si dovolit prakticky všechny typy střihů jako jsou brazilky, bikiny, bokovky i kalhotky s nohavičkami. Opět se zaměřte na vzory a barvy.
  • Přesýpací hodiny – Sem se řadí souměrná postava. Ramena jsou stejně široká jako boky a pas je úzký. Tady máte naprosto volnou ruku. Můžete si dovolit dvoudílné plavky, stejně jako jednodílné. Klidně křiklavé barvy, vzory i zdobení. Skvěle vám padnou bikiny, plavky bez ramínek i trojúhelníkový tvar košíčků. Jediný problém mohou být kratší nohy, což se dá řešit vykrojenými kalhotkami.

  • Jablko – Ženy s mohutným trupem, pasem i bříškem by se měly oblékat do jednodílných plavek – tankin (spodní kalhotky a prodloužená část vrchního dílu s látkou, kterou můžete vyhrnout). Anebo pokud trvají na dvoudílných plavkách, tak spodní díl by měl být s vyšším pasem a s gumou zajišťující stahující efekt. Řešením by mohly být i monokiny, které se skládají z jednoho kusu látky, ale střih je všelijak zajímavě veden po částech těla tak, že schovají bříško, ale upozorní na jinou část těla. Pohrají si s fantazií. U plavek volte vzory a prostřihy, které opticky zeštíhlují postavu. Ideálně šikmé pruhy nebo našité látky

   

  • Sportovní – Sportujete a máte vyrýsovanou postavu? Gratulujeme. Máte sice svaly, ale do plavek to chce i křivky. Ty si dodáte pevnými košíčky a v pase prostřiženými plavkami. Můžete si dovolit, bikiny, brazilky vázané na mašličky a i tanga jsou pro vás. 

Oblečení na pláž

Je jedno zda vyrazíte k rybníku, jezeru nebo máte to štěstí a půjdete si užívat den na pláž. Vždy je dobré mít se sebou nějaký lehký svršek, který můžete přehodit přes plavky až půjdete koupit zmrzlinu pro děti a kelímek s pivem pro muže. 

Můžete si natáhnout šaty, sukni, omotat šátek nebo obléci delší tuniku. Šaty na pláž bývají většinou krajkové. Nebudete se v nich potit, nevadí vám v nich ležet v písku a vypadají velmi efektně. Zvláště pokud jste již nějaké to opálení nachytala.              

  

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz